Tak konečně se dostávám i k tématu: Aquafaba. Zatím jsem ji jen testovala a zjišťovala co z ní vše půjde. Teď už ji chci používat i do receptů. Z toho důvodu, tu pro vás mám i návod, jak si ji udělat jednoduše doma.

Aquafaba je vlastně voda, která zbude po uvaření luštěnin. Zkoušela jsem ji i z fazolí, ale z cizrny je podle mého nejlepší. Skvělé na ní je, že je to v podstatě produkt, který běžně vylíváme do odpadu a přitom se dá ještě krásně použít.

Na blogu už jeden recept s aquafabou mám, ale budou přibývat další – najdete je tady: http://livewithanny.cz/tag/aquafaba/

 

Aquafaba

200 – 300 ml | příprava: delší | SNADNÉ

  • 200g cizrny (suché)
  • 1 litr vody

 

Celý postup mám pro vás natočený. 🙂