Tuto variantu na burger z červené řepy jsem si oblíbila, u nás doma chutná všem, a s medovo-hořčičnou omáčkou je prostě báječný. Burger ještě někdy doladím i karamelizovanou cibulku, je to trochu práce navíc, ale vyplatí se.

Nebojte se zaexperimentovat a vyzkoušet tento recept . Výsledek je výborný!

Něco málo o červené řepě.

Červená řepa má v kuchyni široké spektrum využití. Zatímco listy jsou skvělé do salátu, kořen řepy je výborný snad na všechny způsoby. Můžete jej přidat do koláče nebo jen tak upéct na plechu, nebo zkuste polévku či smoothie. Skvělá je nejenom chuťově, ale hlavně pro své prospěšné látky a jejich účinky na naše zdraví. Je tedy vhodné ji přidávat do svého jídelníčku klidně během celého roku.

Pokud by vás zajímalo více konkrétních informací o červené řepě, doporučuji se podívat na web cervenarepa.eu.

Na 6 burgerů

  • 2 řepy
  • hrnek ovesných vloček
  • 3 stroužky česneku
  • půlka cibule
  • majoránku a sůl
  • 3 vejce (můžete přidat, ale nakonec jsem zjistila, že jsou v receptu zbytečná)
  • 6 bulek na burger

na dozdobení

  • rajče
  • ledový salát
  • okurka

Medovo-hořčičná omáčka

  • 2 lžíce hořčice
  • 1 lžíce medu
  • špetka soli

Karamelizovaná cibulka

  • 2 cibule
  • 1 lžíce másla
  • 2 lžíce medu

Postup zase ve videu 🙂