Domácí granola je poměrně jednoduchá a vynikající věc. Jenže, ve většině receptů jsou základem nějaké vločky a taky spooousta cukru.

Hodně mile mě překvapilo, že i bez vloček a cukru granola přesto funguje a chutná skvěle!

Do základu jsem použila mangové pyré – trochu jsem se bála, že se připálí a zhořkne, ale vůbec ne. I jsem tu chuť manga v granole jemně cítila. 🙂 Nakonec si myslím, že by se dalo použít i jiné ovoce – například banán a nebo jablko.

 

Domácí mango granola

cca 9 porcí | příprava: 20 minut + pečení | SNADNÉ

  • 200 g mangového pyré (očistěné a rozmixované mango)
  • 30 g kokosového tuku
  • 30 g sezamu
  • 50 g slunečnicových semínek
  • 35 g vlašských ořechů (klidně přidejte více, já použila zbytek, co jsem měla doma)
  • 100 g mandlí
  • 100 g kešu
  • 30 g jáhlových pukanců (pokud chcete paleo granolu, tak vynechte)
  • 40 g kokosu (používám bio, ten není tak suchý)
  • 100 g pokrájených švestek
  • 100 g rozinek
  • na dochucení – lžička skořice nebo lžíce kakaa

 

Celý postup mám pro vás natočený.