Falafel mě překvapil svoji jednoduchostí a výbornou chutí. Až později mi došlo, že voní a chutná trochu jako karbanátky. Je to vesměs rychlé jídlo, když nepočítáme namáčení cizrny.

Tohle je také poslední recept s videonávodem z mého 30 denního jídelníčku Zdravě do plavek.

 

Falafel a rajčatový salát

4 porce | příprava: 20 minut + 20 minut pečení + namáčení

  • 10 lístků máty (nemusí být)
  • půl hrsti koriandru
  • velká hrst hladkolisté petrželové natě
  • 2 hrsti vlašských ořechů (nemusí být)
  • 1 cibule
  • 500 g namočené cizrny (250 g suché nechte předem namočit 12 hodin)
  • 1 lžička římského kmínu (drcený)
  • 2 lžičky soli
  • pepř a chilli dle chuti
  • 4 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce pohankové mouky

 

Rajčatový salát

  • 1 kg cherry rajčátek
  • 2 jarní cibulky
  • sůl

 

Tip: Já jsem si namočila větší množství cizrny a přebytek jsem dala zamrazit do mrazáku a vždy si pouze odsypu požadované množství a nechám rozmrazit. Je to skvělé v tom, že nemusíte čekat 12 hodin, než se vám cizrna namočí, ale můžete si své oblíbené jídlo udělat už ten den ;).

 

Videonávod