Falafel mě překvapil svoji jednoduchostí a výbornou chutí. Až později mi došlo, že voní a chutná trochu jako karbanátky. Je to vesměs rychlé jídlo, když nepočítáme namáčení cizrny.
Tohle je také poslední recept s videonávodem z mého 30 denního jídelníčku Zdravě do plavek.
Falafel a rajčatový salát
4 porce | příprava: 20 minut + 20 minut pečení + namáčení
- 10 lístků máty (nemusí být)
- půl hrsti koriandru
- velká hrst hladkolisté petrželové natě
- 2 hrsti vlašských ořechů (nemusí být)
- 1 cibule
- 500 g namočené cizrny (250 g suché nechte předem namočit 12 hodin)
- 1 lžička římského kmínu (drcený)
- 2 lžičky soli
- pepř a chilli dle chuti
- 4 lžíce extra panenského olivového oleje
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce pohankové mouky
Rajčatový salát
- 1 kg cherry rajčátek
- 2 jarní cibulky
- sůl
Tip: Já jsem si namočila větší množství cizrny a přebytek jsem dala zamrazit do mrazáku a vždy si pouze odsypu požadované množství a nechám rozmrazit. Je to skvělé v tom, že nemusíte čekat 12 hodin, než se vám cizrna namočí, ale můžete si své oblíbené jídlo udělat už ten den ;).
Videonávod
[…] Falafel a rajčatový salát (videorecept) […]