Už asi půl roku u nás doma pravidelně snídáme polévky. Asi budete překvapení, ale podle mě, je pěkně hustá polévka to nejlepší, co svému tělu můžu po ránu dát. Je plná zeleniny, zdravých tuků, bílkovin a všech dalších věcí, co mé tělo potřebuje. Taky mě dokáže nastartovat na celý den.

No a polévky se dají skvěle přizpůsobit výzvě Zdravě do plavek, takže proto tu pro vás mám i tento recept. 🙂

 

Fazolová polévka

4 – 6 porcí | příprava: 40 minut i s vařením | SNADNÉ

  • 4 lžíce olivového oleje
  • 1 cibule
  • 1 mrkev
  • 2 řapíky celeru
  • 1 lžíce rajčatového protlaku
  • 1 lžička oregana
  • 1 malou cuketku (nebo půlku větší)
  • 1 plechovka pokrájených rajčat (400 g)
  • 1 litr vody (nebo zeleninového vývaru)
  • sůl
  • 1 stroužek česneku
  • 150 g fazolových lusků
  • 300 g červených fazolí (uvařených předem)