Gumové bonbonky | Mikulášská nadílka

Domácí gumové bonbonky nebo želé dobrotky. Je jedno, jak si je pojmenujete. Jsou můj druhý tip pro zdravější Mikulášskou nadílku. První tip byla zdravá varianta na Snickers tyčinky.

Bonbonky jsou bez přidaného cukru a jsou veganské :). Pokud je všechny nesníte naráz, tak si je schovejte na Silvestra a ozdobte jimi šáňo a nebo nějaký drink ;).

Pomerančové bonbonky

  • 250 ml pomerančové šťávy (čerstvě vylisované)
  • 3 g agaru

Jablkové bonbonky

  • 250 ml jablečné šťávy (čerstvě vylisované)
  • 3 g agaru

Bonbonky z červeného vína

  • 250 ml vinné šťávy (čerstvě vylisované)
  • 3 g agaru

Tip: Bonbonky jsou jen lehce sladké, pokud by to na vás bylo málo, tak je trochu přislaďte sirupem. Záleží na chuti. Mně chutnaly bez přidaného cukru ;).

 

Postup tvorby bonbonků máte ve videu. 😉

 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *