Hráškovou polévku už tady na blogu mám. Jen je to nějaký čas, co jsem zde recept zveřejnila. Teď ji vařím trochu jinak a používám i jiné suroviny. Proto zde zveřejňuji svůj „aktualizovaný“ recept, aby spadal i do mé výzvy Zdravě do plavek.

 

Hrášková polévka č. 2

4 porce | příprava: 10 minut + 20 minut vaření | SNADNÉ

  • 4 lžíce Ghí
  • 1 větší cibule
  • 700 g zmraženého hrachu
  • 750 ml vody
  • sůl

Úžasně jednoduchý a rychlý postup mě u této polévky prostě baví. Nejprve osmahnu cibulku na Ghíčku tak, aby měla zlatavý nádech. Mezitím se mi vaří voda v konvici a já nasypu všechen hrášek do hrnce a zaleju vodou. Zlehka osolím a nechám hrášek i s cibulí 20 minut vařit. Uvařenou polévku stačí jen rozmixovat a dochutit solí.

Tip: Před mixování si vyndám tak 2 naběračky uvařeného hrášku a vložím jej zpět do polévky po rozmixování. Krémové polévky jsou super, jen když je v nich taky co kousat ;).