Hrášková polévka je skvěle jednoduchá a rychlá. Také svoji barvou krásně všechny naladí na jaro 🙂

Když jsem dělala poprvé hráškovou polévku, vůbec jsem nevěděla, co od toho čekat. Polévka mě překvapila sladkou chutí a po osolení i celkově výraznou chutí hrášku. Ten den ke mě přišla moje sestřička a byla fascinovaná divoce zelenou polévkou. Od té doby ji má moc ráda, takže to je pro Tebe Kačí ;).

 

Hrášková polévka

4 porce | příprava: 15 min | ÚŽASNĚ SNADNÉ

  • 1 lžíce másla
  • 1 cibule
  • 500 g mraženého hrášku (2 balení)
  • 1 litr vody
  • 2 lžičky soli (přisolit můžete vždy)

     česnekové krutonky

  • 2 lžíce másla
  • 1 stroužek česneku
  • 6 krajíců tmavého toustového chleba

(Tip: Krajíčky chleba předem opečte v topinkovači, tím se vám příprava ještě urychlí.)

Jak na to? Postup jsem pro vás (jako vždy) natočila.

Recept určitě vyzkoušejte budete mile překvapeni chutí polévky.

Dobrou chuť.