Na dýňové noky jsem se vážně těšila. Už dlouho jsem chtěla zkusit, zda se povedou i když budou pouze z cizrnové mouky… No a povedly se. 🙂

Také jsem už dlouho chtěla udělat „celerovou slaninu“, takže jsem ji zakomponovala i do jídla. No a nakonec… můj bože… nejlepší salátek z řepy co jsem kdy jedla!! Rozhodně 100% univerzální a umím si představit, že ho jím ke každýmu jídlu. 😀

 

Jarní dýňové noky

4 porce | příprava: zdlouhavá | SLOŽITĚJŠÍ

  • 4 lžíce olivového oleje (dohromady)
  • 3 červené cibule
  • 1/4 celeru
  • menší pórek
  • 300 g žampionů
  • sůl

 

Dýňové noky (asi 6 porcí)

  • cca 800 g dýňového pyré (uvařená a rozmixovaná dýně)
  • cca 600 g cizrnové mouky
  • sůl

Postup na noky už mám natočený ve videu – Dýňové gnocchi s houbovou omáčkou

Těsto musíte nechat asi tak 10 minut odležet, aby cizrnová mouka pobrala tekutinu a zahustila jej. I tak bude těsto trochu řidší, ale nebojte se toho. Zbytek hotových noků si můžete, jako já, dát do mrazáku. 🙂

 

Salátek z červené řepy

  • 2 červené řepy
  • 50 g kešu ořechů – namočených přes noc (nebo aspoň 3 hodiny)
  • cca 70 – 80 ml vody
  • 3 – 4 lžičky hořčice (podle chuti + pozor na přidaný cukr)
  • sůl

 

Postup mám pro vás zase natočený. 🙂