Koprová nebo křenová omáčka? Tak co třeba obě! Koprovku miluju já a křenovku zase Vašík. Obě mají v podstatě stejný základ, který se dá udělat i v překvapivě zdravé verzi.

Omáčky jsem dělala už několikrát (taky proto, že jsem videorecept natáčela 2x) a vždy dopadly výborně! Troufám si i říct, že byste nepoznali rozdíl. Případně chutí se taaak podobají originálu, až je to neuvěřitelné. Určitě vyzkoušejte.

 

Koprová i křenová omáčka

4 porce | příprava: 45 minut | SNADNÉ

  • 4 lžíce olivového oleje
  • 3 menší petržele (cca 300 g)
  • 3 menší cuketky (cca 700 g)
  • 500 ml vody
  • 300 g uvařených fazolí (nejlépe skoro rozvařených a nebo z plechovky)
  • sůl

+ na koprovku

  • čerstvý kopr (podle chuti)
  • 1 – 2 lžíce octa (podle chuti)

+ na křenovku

  • čerstvý křen (podle chuti)

 

Celý návod pro vás mám ve videu. 🙂