Domácí kvašená zelenina (pickles) je něco, co by měl mít přes zimu doma každý. 😀 Díky vysokým obsahům vitamínům a probiotik, nám pomůže přečkat zimu ve zdraví. 🙂

Nejsem na dlouhé texty, ty už napsali jiní, tak pokud se chcete o kvašené zelenině a jejich příznivých účincích dozvědět víc, porozhlédněte se po internetu.

Příprava kvašené zeleniny je úžasně jednoduchá, nepotřebujete k tomu mít žádné speciální vybavení, vystačíte si s tím, co už máte doma.

Kvasit můžete nechat jakoukoliv zeleninu a můžete různě experimentovat. Mě třeba hodně chutnalo i samotné červené zelí. 🙂

Kvašená zelenina

700g | příprava: 30 minut + 3-4 dny kvašení | SNADNÉ

  • 700 g libovolné zeleniny (já použila 500g zelí a 200g mrkve)
  • 10g soli

Stačí vám k tomu čistá zavařovací sklenice (nejlépe vypláchnutá vařící vodou) a sklenička s kamínky.

Na postup se podívejte do videa. 🙂