Recept na květákovou polévku jsem tu už jednou dělala, ale myslím, že teď už jsem ho dovedla k dokonalosti. Hlavně přizpůsobila pravidlům výzvy Zdravě do plavek.

Tuhle dobrotu prostě miluju a jsem schopná všechnu polévku sníst na posezení :D.

 

Květáková polévka

4 porce | příprava: 10 minut + vaření 20 minut | SNADNÉ

  • 4 lžíce zdravého tuku (já použila Ghí)
  • 2 cibule
  • 1 větší květák
  • sůl
  • půl lžičky saturejky
  • lžička Madraského kari
  • 1 litr vody (záleží jak je veliký květák)
  • pár ořechů nahoru

Postup:

Jako vždy začnu osmahnutím cibulky na ghíčku a mezitím si nakrájím květák na menší kousky. Květák přidám k osmahnuté cibulce a vše zaleju vodou, těsně nad zeleninu. Přihodím koření a nechám polévku pomalu vařit asi 20 minut. Klidně i déle. Květák je krásně měkký a to dodá polévce neuvěřitelně krémovou konzistenci. Pokud mám uvařeno, tak už jen polévku rozmixuji do krému a dochutím solí.

Výborná bašta, vřele doporučuju!!