Polévka minestrone je skvělá a vyvážená snídaně.  Díky úžasnému množství zeleniny je plná vitamínů a fazole dodají tolik potřebné bílkoviny.

(Abychom splnili pravidla výzvy, vynecháme těstoviny, ale zjistíte, že v polévce nejsou potřeba)

Mrkni co je přesně výzva Zdravě do plavek.

Minestrone

4 porce | příprava: 30 minut | SNADNÉ

  • 4 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 1 cibule
  • 2 mrkve
  • menší fenykl
  • 3 řapíky celeru
  • 3 stroužky česneku
  • půl lžičky saturejky
  • 1 lžička oregana
  • 400 g krájených rajčat (v konzervě)
  • 750 ml vody
  • sůl
  • 2 plechovky bílých fazolí

 

Postup:

Nejprve jsem si na oleji osmahla cibulku. Jakmile chytla trochu barvy přidala jsem mrkev na kolečka, fenykl a řapíkatý celer. Chvilku jsem zeleninu opékala, když začala zelenina pěkně vonět přidala jsem koření a česnek, vše zalila rajčaty a přidala vařící vodu. Takto jsem polévku vařila na mírném stupni asi 20 minut – dokud byla zelenina měkká. Polévku jsem dochutila solí. Úplně nakonec jsem přidala bílé fazole, které jsem nechala v polévce už jen prohřát.