Polévka minestrone je skvělá a vyvážená snídaně. Díky úžasnému množství zeleniny je plná vitamínů a fazole dodají tolik potřebné bílkoviny.
(Abychom splnili pravidla výzvy, vynecháme těstoviny, ale zjistíte, že v polévce nejsou potřeba)
Mrkni co je přesně výzva Zdravě do plavek.
Minestrone
4 porce | příprava: 30 minut | SNADNÉ
- 4 lžíce extra panenského olivového oleje
- 1 cibule
- 2 mrkve
- menší fenykl
- 3 řapíky celeru
- 3 stroužky česneku
- půl lžičky saturejky
- 1 lžička oregana
- 400 g krájených rajčat (v konzervě)
- 750 ml vody
- sůl
- 2 plechovky bílých fazolí
Postup:
Nejprve jsem si na oleji osmahla cibulku. Jakmile chytla trochu barvy přidala jsem mrkev na kolečka, fenykl a řapíkatý celer. Chvilku jsem zeleninu opékala, když začala zelenina pěkně vonět přidala jsem koření a česnek, vše zalila rajčaty a přidala vařící vodu. Takto jsem polévku vařila na mírném stupni asi 20 minut – dokud byla zelenina měkká. Polévku jsem dochutila solí. Úplně nakonec jsem přidala bílé fazole, které jsem nechala v polévce už jen prohřát.
[…] Minestrone […]
[…] Minestrone […]
[…] Minestrone s hrstičkou oříšků […]
[…] Minestrone + hrst oříšků […]