Při výzvě Zdravě do plavek, nemůžeme jíst těstoviny, to ale neznamená, že se nedají něčím nahradit a jídlo si i přesto vychutnat. Proto jsme si udělali omáčku z pečeného česneku s fazolemi.

Omáčka není pouze z pečeného česneku, ale v chuti česnek tak dominuje, že je skoro zbytečné zmiňovat další suroviny. 🙂

 

Omáčka z pečeného česneku

4 porce | příprava: 30 minut | SNADNÉ

  • 500 g rajčátek
  • 9 stroužků česneku
  • sůl a pepř
  • olivový olej (na zakápnutí)
  • 1 cibule
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 500 g žampionů
  • půl lžičky rozmarýnu
  • sůl
  • cca 1 litr vody nebo zeleninového vývaru

Omáčku si můžete dát s těstovinami, fazolemi, quinoou… prostě s čímkoliv vás jen napadne.

 

Jak na tuhle výbornou a chuťově zajímavou omáčku? Mrkněte na videorecept.