Jako Velikonoční věnec jsem sáhla po receptu na Kringel. Moc se mi líbí jeho propletení a vrstvení. Nejvíc super je, že vypadá složitě a každého zaujme, přitom je to vcelku jednoduchý recept :).

Doporučuju věnec schovat do druhého dne, krásně se naleží a propojí se chutě.

Z množství v receptu uděláte dva menší věnce :).

TIP: Recept funguje stejně dobře i pouze s celozrnnou špaldovou moukou.

 

Kringel Velikonoční věnec

2 věnce | příprava: 30 minut + kynutí: 3 hodiny + pečení: 40 minut | PRACNĚJŠÍ

  • 300 g celozrnné mouky
  • 300 g bílé hladké mouky
  • 1 vejce od šťastné slepičky
  • 50 g změklého másla
  • kůra z půlky biocitronu
  • 1 kostka droždí
  • 1 lžíce cukru
  • 250 ml mléka

 

Ořechová náplň

  • 300 g vlašských ořechů
  • 100 g cukru
  • 1 skořicový cukr

 

Přesný postup uvidíte krásně ve videonávodu :).