Úžasný recept z jednoho hrnce!

Chtěla jsem si zas po dlouhé době provonět byt Itálií a tak jsem oprášila recept na Ratatouille :). Jen abych celé jídlo doplnila o bílkoviny a další potřebné živiny přidala jsem k zelenině nakonec i žampióny a fazole. Celý recept jsem rovněž upravila tak, abych si ho mohla dát při své výzvě Zdravě do plavek.

 

Ratatouille s fazolemi

4 porce | příprava: 20 minut + pečení 1 a půl hodiny | SNADNÉ

  • 4 lžíce zdravého tuku (olivový extra panenský olej)
  • 1 cuketa
  • 1 lilek
  • 2 jarní cibulky
  • 5 rajčat
  • 2 papriky
  • 6 žampionů
  • 4 stroužky česneku
  • 2 lžičky provensálského koření
  • 2 plechovky červených fazolí
  • sůl a pepř

Postup: 

Postup je úžasně jednoduchý, prostě všechnu zeleninu nakrájíte na kostičky, dáte do jednoho hrnce (já používám litinový), zakápnete olejem a přidáte všechno koření. Hrnec jsem zakryla a dala do vyhřáté trouby na 200°C a zakryté jsem zeleninu pekla 30 minut. Poté jsem nechala zeleninku v troubě ještě 1 hodinu a už odkrytou :). Chvilku před koncem pečení jsem do směsi zamíchala fazole a osolila. No a je hotovo, jednoduché a výborné jídlo ;).