Už bylo na čase vytvořit i jednu paleo vegan variantu na koláč. Švestkový koláč je u nás doma nejoblíbenější, takže na jeho zdravější variantu jsem myslela už dlouho.

Nicméně základ se dá použít na jakýkoliv ovocný koláč. Proto vemte své oblíbené ovoce a pusťte se do pečení! 🙂

Švestkový koláč

1 koláč | 20 minut + pečení | SNADNÉ

  • 150 g mandlové mouky
  • 50 g kvalitního kokosu (klidně bio)
  • 60 g tapiokové mouky
  • 1/2 lžičky sody
  • 1/2 lžičky kypřícího prášku
  • lžička vanilkového extraktu
  • cca 150 ml mléka
  • cca 400 g švestek
  • kokosový tuk a kokos na vymazání a vysypání formy

Drobenka

  • 30 g mandlové mouky
  • 1-2 lžíce kokosového tuku

Celý postup mám pro vás ve videu. 🙂