Než se do mě pustíte, že svíčková omáčka se jmenuje svíčková, kvůli názvu masa, které by se mělo v receptu použít, přečtěte si moje vysvětlení. 🙂

Doma jsme se dohadovali ohledně svíčkové omáčce. Já tvrdila, že chuť dává omáčce zelenina a moje rodina byla toho názoru, že bez masa by to nebyla ta správná chuť. Rodinné dohady mi byly motivací k přijetí výzvy – Svíčková bez masa.

Kdo nemusíte maso, tak jako já, mám tu pro vás skvělou zprávu! Světe div se, svíčková jde udělat i bez masa. 😀

Za mě jednoznačně nejlepší co jsem jedla (hlavně, protože jsem ji neředila smetanou ani mlékem) a co mě potěšilo, tak sestřička řekla, že takovou chce k narozeninám. 🙂 Takže pro mě úspěch a úžasný pocit, když rodina přiznala, že by nepoznali rozdíl. 🙂

No a to největší plus celého receptu – nikdy se vám nestane, že maso bude tuhé. 😀

 

Svíčková bez masa

4 porce | příprava: 30 minut + pečení | SNADNÉ

  • 4 lžíce olivového oleje
  • 1 cibule
  • 6 mrkví
  • 4 petržele
  • půlka menšího celeru
  • lžička tymiánu
  • sůl
  • voda nebo zeleninový vývar
  • 2 bobkové listy
  • 3 kuličky nového koření
  • 5 kuliček pepře
  • jablečný ocet

+ citron na dozdobení

Tip: Pokud jste doma zvyklí na svíčkovou na smetaně (tj. ředíte omáčku smetanou), tak se nebojte a přizpůsobte si recept dle vlastní chuti a dolaďte omáčku smetanou. 🙂

 

Fazolovo – quinoové placky 

20 placek | příprava: 30 minut + pečení | SNADNÉ

  • 500 g předem uvařených fazolí
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička saturejky
  • sůl
  • 1/2 hrníčku quinoi (uvařte předem s hrníčkem osolené vody)

 

Celý postup na svíčkovou mám pro vás ve videoreceptu.