
Receptů na tuhle dobrotu jsem zkoušela víc. Je to celkem oříšek udělat zdravou variantu na Brownies, která bude chuťově mňamózní :).
Nakonec jsem skončila u verzi z batátů (sladkých brambor), protože v chuti Brownies nejsou vůbec poznat. Zato Brownies z fazolí, červené řepy či banánu… ať si každý říká co chce, ale já je tam prostě cítila. Za mě tedy batáty jednoznačně k pečení nejlepší :).
Poslední dobou vše co peču se snažím děla bezlepkové, protože lepek je pro tělo špatně stravitelný a tak je jednodušší jíst věci bez lepku :). Taky si dávám záležet na tom, jakou mouku zvolit, protože ve svém jídelníčku postupně omezuju sacharidy. Myslím, že tohle je ten udržitelný způsob opravdu zdravého stravování :).
Ještě chci vyzkoušet i nějaké super čokoládové, takže tohle není poslední recept na Brownies.
Jdeme na to!
Borůvkové brownies
pekáč 30×20 cm | příprava: 20 minut + cca 15 minut pečení | SNADNÉ
- 200 g batátového pyré (uvařené batáty rozmixujte)
- 40 g kokosového tuku (případně jiný zdravý tuk)
- 100 g sušených švestek
- 150 g pohankové mouky
- 50 g čirokové mouky
- 4 lžíce nepraženého kakaa
- 1 lžička sody
- 200 ml vody
- 4 lžíce datlového sirupu (můžete i jiné sladidlo)
- 120 g čerstvých borůvek
Postup ve videoreceptu:
[…] receptem na zdravou sladkou dobrotu. Toto je můj druhý recept na brownies na mých stránkách. První brownies jsem dělala s borůvkami, zato tady je pořádná porce čokolády. Rovněž tu […]