Už delší dobu přivolávám jaro a teď už i v receptech. 😀

Jarní zeleninová pánev s květákovou rýží vznikla, když jsme s Vašíkem byli nemocní a nevěděli, co vařit. Chtěla jsem udělat něco rychlého a hlavně z toho, co jsme měli zrovna doma.

Jídlo můžete připravit klidně i s běžnou rýží, ale já tu květákovou mám moc ráda. Je v podstatě jednoduchá a přijde mi, že ve výsledném jídle ten květák ani není moc cítit… obzvlášť, když květákovou rýži smícháte s dobře okořeněným jídlem.

 

Jarní zeleninová pánev s květákovou rýží

4 porce | příprava: 30 minut | SNADNÉ

  • 3 lžíce ghí (nebo olivového oleje)
  • 4 veliké mrkve
  • 3 papriky
  • 1 celý pórek
  • sůl
  • 2 – 3 lžíce tamari omáčky

Květáková rýže

  • střední květák
  • sůl
  • trošku vody

Celý postup mám pro vás ve videoreceptu. 🙂