Další bezmasovou variantu jsem udělala na boloňskou omáčku. Už tu jeden recept na boloňskou mám, který je paleo. Ale chtělo to i variantu bez masa. Místo masa jsem do omáčky dala čočku, kterou mám asi ze všech luštěnin nejraději, a dopadlo to výborně. Tady máte recept. 🙂
Boloňská omáčka | bez masa
4 porce | příprava: cca 2 hodiny | SNADNÉ
- 4 lžíce olivového oleje
- 1 cibule
- 2 řapíky celeru
- 5 mrkví
- 2 petržele
- sůl
- 1 lžička provensálského koření
- 1 plechovka pokrájených rajčat
- 150 ml vody
- 1 rajský protlak
- 100 g čočky (namočené předem)
- 150 ml vody (přidejte s čočkou)
- 1 stroužek česneku
Tip: Omáčku můžete mít s těstovinami, ale výborná je i s pečenou zeleninou.
Celý postup na tuhle výbornou dobrotu najdete ve videoreceptu :).