Další bezmasovou variantu jsem udělala na boloňskou omáčku. Už tu jeden recept na boloňskou mám, který je paleo. Ale chtělo to i variantu bez masa. Místo masa jsem do omáčky dala čočku, kterou mám asi ze všech luštěnin nejraději, a dopadlo to výborně. Tady máte recept. 🙂

Boloňská omáčka | bez masa

4 porce | příprava: cca 2 hodiny | SNADNÉ

  • 4 lžíce olivového oleje
  • 1 cibule
  • 2 řapíky celeru
  • 5 mrkví
  • 2 petržele
  • sůl
  • 1 lžička provensálského koření
  • 1 plechovka pokrájených rajčat
  • 150 ml vody
  • 1 rajský protlak
  • 100 g čočky (namočené předem)
  • 150 ml vody (přidejte s čočkou)
  • 1 stroužek česneku

Tip: Omáčku můžete mít s těstovinami, ale výborná je i s pečenou zeleninou.

Celý postup na tuhle výbornou dobrotu najdete ve videoreceptu :).