Konečně mám doma pořádný mixér a většina raw dezertíků si takovou výkonnou mašinku žádá. Jako první raw dortík jsem udělala borůvkový.

Překvapilo mě, že jsou vlastně nepečené nebo syrové 🙂 dezerty úžasné jednoduché a dá se u nich krásně vyblbnout s kombinací ovoce a ořechů :).

Myslela jsem, že dortík dám ochutnat celé rodince, ale když jsem ráno otevřela ledničku, zbyla z něj asi jen čtvrtka :D. Očividně Vaškovi moc chutnal a já tedy musím udělat další.

 

Borůvkový raw dort

1 dortík (20 cm) | příprava: 30 minut + namáčení a tuhnutí | SNADNÉ

Korpus

  • 200 g mandlí (namočených 2 hodiny předem)
  • 200 g datlí

Krém

  • 300 g kešu (namočených 2 hodiny předem)
  • 100 g kokosového tuku
  • 3 lžíce agávového sirupu
  • hrst borůvek

Na ozdobu

  • čerstvé lesní borůvky
  • nasekané mandle

 

Jak si jednoduše toho raw fešáka doma udělat? Mrkněte na videonávod.