Mixér BlendyGo 3 jsem svědomitě testovala doma dva měsíce a mile mě překvapil.

Rádi jsme si v něm připravovali smoothie, omáčky na těstoviny, ale i třeba těsto na palačinky  nebo lívance. Teď naposledy jsme vyzkoušeli i jahodovou zmrzlinu.

Má opravdu překvapivý výkon a díky tomu, že je bezdrátový se s ním dá mixovat opravdu všude!

Připravovat v něm nejrůznější jídla nás doma fakt baví, takže jej používáme skoro každý den.

Celou moji recenzi si můžete pustit dole ve videu.

Od BlendyGo mám pro vás i 15% slevu na celý nákup na jejich eshopu – www.blendygo.cz – ANNY 15

Videorecept na brokolicovou omáčku s veganským parmazánem mám pro vás společně s recenzí mixéru. Abyste si mohli udělat představu o tom, jak se s mixérem pracuje a co vše se v něm dá jednoduše připravit.

Těstoviny s brokolicovou omáčkou a veganským parmazánem

5 porcí | 1 hodina | SNADNÉ

Brokolicová omáčka

  • 1 brokolice
  • 1 cibule
  • 1 stroužek česneku
  • sůl
  • olivový olej
  • voda z těstovin podle potřeby
  • 50 g slunečnicových semínek (nejlépe namočených předem)

Na ozdobu

  • opečené hnědé žampiony
  • opečené růžičky brokolice

Postup

Na začátku přípravy jídla si namočím slunečnicová semínka.

Potom si nachystám brokolici. Očistím  ji a nakrájím na růžičky a kostky. Pár pěkných brokolicových růžiček si dám stranou a použiju je později.

Cibuli si nakrájím na kostičky a česnek najemno. Do zapékací nádoby dám na dno cibuli a česnek, zakápnu olivovým olejem a promíchám. Pak přidám nakrájenou brokolici, zase pokapu olejem a lehce promíchám.

Vše dám péct do vyhřáté trouby na 180 °C a zeleninu peču přibližně 30 – 40 minut, dokud není brokolice měkká.

Upečenou brokolici nechám vychladnout, abych ji do mixéru nedávala horkou. Mixér BlendyGO 3 má teplotní pojistku při 50 stupních, takže je třeba si na to dát pozor.

Mezitím si uvařím těstoviny a na oleji opeču růžičky brokolice, které použiju na ozdobu. Po uvaření těstovin si schovám trochu vody z těstovin na pozdější přípravu omáčky.

Růžičky brokolice opékám na pánvi dokud nechytnou zlatavou barvu. Pokud je brokolice ještě hodně tvrdá, zaklopím ji pokličkou a nechám ještě dvě minutky dojít. Nicméně, chci aby byla stále svěží i křupavá.

Na ozdobu a doladění chuti jsou výborné hnědé žampiony. Ty jsem si opekla na ghee a jen osolila. 

Když brokolice zchladne, je čas dokončit omáčku. Všechny suroviny si rozdělím na dvě  poloviny, aby se mi povedlo celé množství v mixéru BlendyGO 3 rozmixovat.

Do nádoby od mixéru BlendyGo 3 si tedy dám pečenou směs s brokolicí, přidám slunečnicová semínka a vodu z těstovin. Množství vody záleží na tom, jak moc chci mít omáčku hustou. Vše rozmixuji v mixéru do hladka.

Nakonec už smíchám těstoviny s omáčkou, podle potřeby vše ještě přihřeju. Dozdobím žampiony a brokolicí a dochutím veganským parmazánem.

Veganský parmazán

  • 30 g mandlí
  • 20 g lahůdkového droždí
  • ½ lžičky soli

Mandle si dám do mixéru BlendyGo 3 a použiju pulzní režim na to, abych je rozmixovala. Pulzní režim aktivuji dvojím stisknutím tlačítka. Když mám mandle rozsekané na menší kousky, přepnu mixér BlendyGo 3 na klasický režim a mandle ještě jednou promixuji. Během mixování s mixérem otáčím, abych dostala všechny kousky mandlí na čepele mixéru. Díky tomu mi vznikne krásná mandlová mouka. 

Mandlovou mouku už jen smíchám s lahůdkovým droždím a solí.

Hotovou směs skladuji ve vzduchotěsně uzavíratelné nádobě a používám na dochucení omáček, rizota a dalšího. Jako klasický parmezán. 

DOBROU CHUŤ