Mixér BlendyGo 3 jsem svědomitě testovala doma dva měsíce a mile mě překvapil.
Rádi jsme si v něm připravovali smoothie, omáčky na těstoviny, ale i třeba těsto na palačinky nebo lívance. Teď naposledy jsme vyzkoušeli i jahodovou zmrzlinu.
Má opravdu překvapivý výkon a díky tomu, že je bezdrátový se s ním dá mixovat opravdu všude!
Připravovat v něm nejrůznější jídla nás doma fakt baví, takže jej používáme skoro každý den.
Celou moji recenzi si můžete pustit dole ve videu.
Od BlendyGo mám pro vás i 15% slevu na celý nákup na jejich eshopu – www.blendygo.cz – ANNY 15
Videorecept na brokolicovou omáčku s veganským parmazánem mám pro vás společně s recenzí mixéru. Abyste si mohli udělat představu o tom, jak se s mixérem pracuje a co vše se v něm dá jednoduše připravit.
Těstoviny s brokolicovou omáčkou a veganským parmazánem
5 porcí | 1 hodina | SNADNÉ
Brokolicová omáčka
- 1 brokolice
- 1 cibule
- 1 stroužek česneku
- sůl
- olivový olej
- voda z těstovin podle potřeby
- 50 g slunečnicových semínek (nejlépe namočených předem)
Na ozdobu
- opečené hnědé žampiony
- opečené růžičky brokolice
Postup
Na začátku přípravy jídla si namočím slunečnicová semínka.
Potom si nachystám brokolici. Očistím ji a nakrájím na růžičky a kostky. Pár pěkných brokolicových růžiček si dám stranou a použiju je později.
Cibuli si nakrájím na kostičky a česnek najemno. Do zapékací nádoby dám na dno cibuli a česnek, zakápnu olivovým olejem a promíchám. Pak přidám nakrájenou brokolici, zase pokapu olejem a lehce promíchám.
Vše dám péct do vyhřáté trouby na 180 °C a zeleninu peču přibližně 30 – 40 minut, dokud není brokolice měkká.
Upečenou brokolici nechám vychladnout, abych ji do mixéru nedávala horkou. Mixér BlendyGO 3 má teplotní pojistku při 50 stupních, takže je třeba si na to dát pozor.
Mezitím si uvařím těstoviny a na oleji opeču růžičky brokolice, které použiju na ozdobu. Po uvaření těstovin si schovám trochu vody z těstovin na pozdější přípravu omáčky.
Růžičky brokolice opékám na pánvi dokud nechytnou zlatavou barvu. Pokud je brokolice ještě hodně tvrdá, zaklopím ji pokličkou a nechám ještě dvě minutky dojít. Nicméně, chci aby byla stále svěží i křupavá.
Na ozdobu a doladění chuti jsou výborné hnědé žampiony. Ty jsem si opekla na ghee a jen osolila.
Když brokolice zchladne, je čas dokončit omáčku. Všechny suroviny si rozdělím na dvě poloviny, aby se mi povedlo celé množství v mixéru BlendyGO 3 rozmixovat.
Do nádoby od mixéru BlendyGo 3 si tedy dám pečenou směs s brokolicí, přidám slunečnicová semínka a vodu z těstovin. Množství vody záleží na tom, jak moc chci mít omáčku hustou. Vše rozmixuji v mixéru do hladka.
Nakonec už smíchám těstoviny s omáčkou, podle potřeby vše ještě přihřeju. Dozdobím žampiony a brokolicí a dochutím veganským parmazánem.
Veganský parmazán
- 30 g mandlí
- 20 g lahůdkového droždí
- ½ lžičky soli
Mandle si dám do mixéru BlendyGo 3 a použiju pulzní režim na to, abych je rozmixovala. Pulzní režim aktivuji dvojím stisknutím tlačítka. Když mám mandle rozsekané na menší kousky, přepnu mixér BlendyGo 3 na klasický režim a mandle ještě jednou promixuji. Během mixování s mixérem otáčím, abych dostala všechny kousky mandlí na čepele mixéru. Díky tomu mi vznikne krásná mandlová mouka.
Mandlovou mouku už jen smíchám s lahůdkovým droždím a solí.
Hotovou směs skladuji ve vzduchotěsně uzavíratelné nádobě a používám na dochucení omáček, rizota a dalšího. Jako klasický parmezán.
DOBROU CHUŤ