Jak zvolit název pro úžasně dobrou baštu, kde je cizrna, zelenina a indické koření, které jsem našla doma? Prostě ty názvy mi dávají zabrat. Takže cizrna na paprice po indicku :). Další dobrota, kterou jsem přidala do svého jídelníčku Zdravě do plavek.

Úžasné jídlo a jako většina mých receptů i úžasně jednoduché :D.

 

Cizrna na paprice po Indicku

4 porce | příprava: 15 minut + 1 hodina pečení | SNADNÉ

  • 1 velký pórek
  • 2 žluté papriky
  • 2 červené papriky
  • 500 g předem uvařené cizrny
  • 1 lžička saturejky
  • 2 lžičky madraského kari
  • 2 lžičky garam masaly
  • sůl a pepř
  • 250 ml vody

 

S tímto receptem musíte počítat dopředu, protože cizrnu je potřeba nechat aspoň 10 hodin namáčet. Namočenou cizrnu sleju a pořádně propláchnu vodou. Poté ji dám do kastrůlku vařit zvlášť (vaří se také delší dobu – asi 45 minut). Jakmile mám cizrnu uvařenou ještě jednou ji propláchnu vodou a jdu na přípravu zeleniny. Do litinového hrnce si nakrájím pórek a papriky na menší kousky a přihodím většinu cizrny. Přidám koření a podliju zeleninu vodou. Část cizrny – asi 1/4 jsem si dala do hrníčku s trochou vody a rozmixovala ji do husté kaše, která dobře poslouží jako zahušťovadlo. Cizrnu na paprice peču ve vyhřáté troubě na 200 °C 30 minut zakryté. Poté do směsi přidám rozmixovanou cizrnu a vše ještě peču 30 minut odkryté.

Jídlo můžete na talíři dochutit ještě pár kapkami citronové šťávy a nezapomeňte na čerstvou zeleninu, jako oblohu ;).

TIP: Uvařte si cirzny víc a zbytek dejte do mrazáku. Uvidíte, že se bude hodit :).