Cizrnový guláš, další výborná a rychlá mňamka, až na tu zdlouhavější přípravu cizrny. Ale věřte, výsledek je daleko lepší než, když použijete cizrnu z plechovky ;).
Guláš asi proto, že jsem se snažila použít koření, které do guláše patří… No a taky jsem nevěděla jak tuhle baštu vlastně nazvat :). Jinak určitě nečekejte, že chuť cizrnového a hovězího guláše bude podobná.
Cizrnový guláš
4 porce | příprava: 30 minut + vaření 30 minut + namáčení a vaření cizrny | SNADNÉ
S předstihem – 500 g vařené cizrny (250 g v suchém stavu, nechte aspoň 12 hodin namočit, poté cizrnu vařte 1 hodinu) – 300 g cizrny si nechte vcelku a 200 g si rozmixujte s trochou vody na pyré
- 4 lžíce extra panenského olivového oleje
- 2 větší cibule
- 3 lžičky sladké papriky
- 2 lžičky majoránky
- 1 lžička saturejky
- 6 rajčat
- 2 žluté papriky
- sůl
- 300 g uvařené cizrny (viz výše)
- 750 ml vody
- 200 g cizrnového pyré (viz výše)
- pro chuť přidejte trochu chilli
Videonávod