Cizrnový guláš, další výborná a rychlá mňamka, až na tu zdlouhavější přípravu cizrny. Ale věřte, výsledek je daleko lepší než, když použijete cizrnu z plechovky ;).

Guláš asi proto, že jsem se snažila použít koření, které do guláše patří… No a taky jsem nevěděla  jak tuhle baštu vlastně nazvat :). Jinak určitě nečekejte, že chuť cizrnového a hovězího guláše bude podobná.

 

Cizrnový guláš

4 porce | příprava: 30 minut + vaření 30 minut + namáčení a vaření cizrny | SNADNÉ

S předstihem – 500 g vařené cizrny (250 g v suchém stavu, nechte aspoň 12 hodin namočit, poté cizrnu vařte 1 hodinu) – 300 g cizrny si nechte vcelku a 200 g si rozmixujte s trochou vody na pyré

  • 4 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 2 větší cibule
  • 3 lžičky sladké papriky
  • 2 lžičky majoránky
  • 1 lžička saturejky
  • 6 rajčat
  • 2 žluté papriky
  • sůl
  • 300 g uvařené cizrny (viz výše)
  • 750 ml vody
  • 200 g cizrnového pyré (viz výše)
  • pro chuť přidejte trochu chilli

 

Videonávod