Čočková sekaná… no pořád mi to neštimuje, vůbec nevím jak tohle jídlo nazvat.. Není to ani sekaná, ani koláč… nádivka? No prostě čočková sekaná.

Tento recept jsem vytvořila přímo pro Home Food Festival, který je tuto neděli (3. 9.) v Radotíně u Prahy. Nakonec jsem si asi zavařila, protože zatím vůbec nevím, jak to budu zájemcům ohřívat :D… Ale musím to nějak vymyslet a ještě mám v záloze hummus se semínkovými krekry :). Určitě se stavte, moc ráda vás poznám.

 

Čočková sekaná

6 porcí | příprava: 30 minut + 45 minut v troubě | SNADNÉ

  • hrníček červené čočky (vařte zvlášť)
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 1 veliká cibule
  • 3 řapíky celeru
  • 1 lžička sušeného tymiánu
  • 4 mrkve
  • dvě lžičky soli
  • 9 sušených švestek
  • 1 lžíce balzamikového octa
  • půl lžičky skořice
  • 4 lžíce drceného lněného semínka + 12 lžic vody
  • 3 lžíce pohankové mouky

 

Omáčka z čerstvých švestek

6 porcí | příprava: 15 minut | SNADNÉ

  • 300 g čerstvých švestek nebo mražených
  • 2 hřebíčky
  • 1 lžíce balzamikového octa
  • půl lžičky skořice
  • 2 lžíce agávového sirupu (nebo jiného sladidla)

 

Postup ve videu 🙂