
Čekám návštěvu a nevím co dobrého uvařit, obzvlášť když teď jedu výzvu Zdravě do plavek.
Z toho důvodu jsem udělala dýňové gnocchi s houbovou omáčkou, které jsem vymazlila k dokonalosti. Je to jeden z těch pracnějších receptů, ale za to je výborný.
Určitě doporučuji vyzkoušet a ozbrojit tak návštěvu zdravou dobrotou!
Tip: Gnocchi jsou výborné i po rozmražení. Takže klidně zbytek dejte do mrazáku a pak máte jídlo hotové raz dva.
Dýňové gnocchi s houbovou omáčkou
6 porcí | příprava: více jak 1 hodina | SLOŽITĚJŠÍ
Dýňové gnocchi
- 800 g dýňového pyré
- 300 g cizrnové mouky
- 300 g pohankové mouky
- sůl
- čerstvá bazalka a saturejka
- mouka na vál a případné zahuštění těsta
Houbová omáčka
- 4 lžíce zdravého tuku (extra panenský olivový olej)
- 1 větší cibule
- 3 petržele
- 500 g žampionů
- sůl
- půl lžičky saturejky
- půl lžičky provensálského koření
- 750 ml vody
Opražené žampiony
- lžíce zdravého tuku
- 4 žampiony
Opečené cukety
- lžíce zdravého tuku
- 1 cuketa (na kolečka)
Celý postup krok po kroku ve videonávodu:
[…] Postup na noky už mám natočení ve videu – Dýňové gnocchi s houbovou omáčkou […]