Dýňové gnocchi s houbovou omáčkou | Zdravě do plavek

Čekám návštěvu a nevím co dobrého uvařit, obzvlášť když teď jedu výzvu Zdravě do plavek.

Z toho důvodu jsem udělala dýňové gnocchi s houbovou omáčkou, které jsem vymazlila k dokonalosti. Je to jeden z těch pracnějších receptů, ale za to je výborný.

Určitě doporučuji vyzkoušet a ozbrojit tak návštěvu zdravou dobrotou!

Tip: Gnocchi jsou výborné i po rozmražení. Takže klidně zbytek dejte do mrazáku a pak máte jídlo hotové raz dva.

 

Dýňové gnocchi s houbovou omáčkou

6 porcí | příprava: více jak 1 hodina | SLOŽITĚJŠÍ

Dýňové gnocchi

  • 800 g dýňového pyré
  • 300 g cizrnové mouky
  • 300 g pohankové mouky
  • sůl
  • čerstvá bazalka a saturejka
  • mouka na vál a případné zahuštění těsta

Houbová omáčka

  • 4 lžíce zdravého tuku (extra panenský olivový olej)
  • 1 větší cibule
  • 3 petržele
  • 500 g žampionů
  • sůl
  • půl lžičky saturejky
  • půl lžičky provensálského koření
  • 750 ml vody

Opražené žampiony

  • lžíce zdravého tuku
  • 4 žampiony

Opečené cukety

  • lžíce zdravého tuku
  • 1 cuketa (na kolečka)

 

Celý postup krok po kroku ve videonávodu:

 

1 comment / Add your comment below

Napsat komentář