Dýňový jahelník musíte vyzkoušet!

U nás doma, je to aktuálně jeden z neoblíbenějších receptů. 🙂

Je celkem rychlý a snadný, aktuálně sezónní, a hlavně výborně chutná.

Musím uznat, že byl skvělý nápad, přidat do směsi kysané zelí. Jahelníku dodá nový rozměr! Jídlo není vůbec suché, naopak vás mile překvapí.

 

Dýňový jahelník

4 porce | příprava: 50 minut | SNADNÉ

  • 500 g dýně Hokaido
  • 200 g jáhel (jáhly vařím 1/2)
  • 1 cibule
  • 200 g žampionů – nebo lesních hub
  • 300 g červeného zelí
  • 100 g dýňových semínek
  • sůl
  • celkem cca 4 lžíce olivového oleje

 

Celý postup mám pro vás ve videu. 🙂