Minulý týden jsem dělala tři plechy luštěninových placek a zjistila jsem, že ty placky jsou úžasné. Dají se zkombinovat opravdu s čímkoliv. Proto jsem je chtěla udělat znovu, ale už jsem měla málo fazolí, a tak jsem směs nastavila quinoou a zkusila i jinačí koření. No vznikly z toho další výborné fazolovo-quinoové placky. 🙂

 

Fazolovo – quinoové placky

cca 20 placek | příprava: 30 minut + pečení | SNADNÉ

  • 400 g vařených fazolí (pokud použijete fazole z konzervy konzistence těsta bude pravděpodobně řidší)
  • 1/2 hrníčku quinoi (uvařené v osolené vodě)
  • 4 lžičky rajčatového protlaku (sledujte jeho složení)
  • 3 stroužky česneku
  • půl lžičky mletého římského kmínu
  • 2 lžíce olivového oleje
  • sůl

Nejprve jsem si dala vařit quinou. Mezitím jsem si rozmrazila fazole, které mívám uvařené a schované v mrazáku. Fazole jsem dala do mixéru spolu s kořením, česnekem, olejem, protlakem a solí. Vše jsem rozmixovala do kaše a k ní přimíchala uvařenou quinou. Z těsta mi šly krásně tvarovat placky, které jsem pak pekla ve vyhřáté troubě na 200°C na 10 minut. Poté jsem placky otočila a pekla ještě z druhé strany dalších 10 minut. Hotové placky si můžete dát s jakkoliv upravenou zeleninou. 🙂

 

+ VARIANTA S CIZRNOU 

  • 400 g vařené cizrny
  • 1/2 hrníčku quinoi (uvařené v osolené vodě)
  • 3 stroužky česneku
  • půl lžičky mletého římského kmínu
  • 2 lžíce olivového oleje
  • sůl
  • 15 g sušených rajčat

(Postup je stejný jako u fazolové varianty, sušená rajčata jsem vmíchala naposledy)