Vařit s vínem je radost. Jenže co když ho kvůli výzvě Whole30 nemůžete použít? Čím víno nahradit?
Přemýšleli jsme nad tím, pak jsme si vzpomněli na vinný ocet a rozhodli se zariskovat :). Nakonec naše pokusy vyšly skvěle a musím říct, že takhle „nová“ verze hovězího na víně mi chutná ještě víc :D. Jídlo nechutná tolik po víně, ale o to víc vynikne chuť brusinek a jídlo vám lehce připomene svíčkovou omáčku :). Je to velká bašta. Tak s chutí do toho!
(BONUS pro mě – vše vaří v jednom hrnci. Miluju tohle vaření bez špinavého nádobí :))
Hovězí na víně s brusinkami
6 porcí | příprava: 40 minut + 3 hodiny vaření | SNADNÉ
- 3 lžíce přepuštěného másla (Ghí)
- 5 větších červených cibulí
- 1,5 kg hovězí kýty
- 2 lžičky provensálského koření
- 200 g sušených brusinek (bez přidaného cukru)
- 3 lžičky soli (na konci případně dosolte)
- 80 ml balzamikového octa
- 1 l vroucí vody
Podávejte například s pečený bramborem, grilovanou zeleninou nebo zeleninovým pyré, se vším je to velká bašta :).
Jak na to, aby byl výsledek dokonalý? – Koukněte na videonávod.