Hovězí na „víně“ s brusinkami

Vařit s vínem je radost. Jenže co když ho kvůli výzvě Whole30 nemůžete použít? Čím víno nahradit?

Přemýšleli jsme nad tím, pak jsme si vzpomněli na vinný ocet a rozhodli se zariskovat :). Nakonec naše pokusy vyšly skvěle a musím říct, že takhle „nová“ verze hovězího na víně mi chutná ještě víc :D. Jídlo nechutná tolik po víně, ale o to víc vynikne chuť brusinek a jídlo vám lehce připomene svíčkovou omáčku :). Je to velká bašta. Tak s chutí do toho!

(BONUS pro mě –  vše vaří v jednom hrnci. Miluju tohle vaření bez špinavého nádobí :))

 

Hovězí na víně s brusinkami

6 porcí | příprava: 40 minut + 3 hodiny vaření | SNADNÉ

  • 3 lžíce přepuštěného másla (Ghí)
  • 5 větších červených cibulí
  • 1,5 kg hovězí kýty
  • 2 lžičky provensálského koření
  • 200 g sušených brusinek (bez přidaného cukru)
  • 3 lžičky soli (na konci případně dosolte)
  • 80 ml balzamikového octa
  • 1 l vroucí vody

Podávejte například s pečený bramborem, grilovanou zeleninou nebo zeleninovým pyré, se vším je to velká bašta :).

Jak na to, aby byl výsledek dokonalý? – Koukněte na videonávod.

 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *