
Hrachová kaše je u nás jistota. Tu máme rádi všichni. I když se Filípkovi stále mění chutě a pokaždé mu chutná něco jiného, tak hrachová kaše zůstává.
Luštěniny se také dají krásně připravit v multifunkčním hrnci od SAGE. Díky funkci tlakového hrnce jsou opravdu hotové během pár minut. Což je přesně to, co potřebuji při vaření do krabičky. A multifunkční hrnec mi byl opravdu velikým pomocníkem.
Hrachová kaše s pečenou zeleninou
6 krabiček
- 1 kg půleného žlutého hrachu
- 1 litr vody
- sůl
- saturejka
Pečená zelenina
- 1 kg mrkve
- 1 veliký batát
- 1,5 kg červené řepy
- olivový olej
- sůl
Na ozdobu
- smažená cibule na oleji

Propláchnutý půlený hrách jsem dala do nádoby od multifunkčního hrnce THE FAST SLOW PRO ™ od značky SAGE. Přidala jsem vodu, sůl a saturejku. Zvolila jsem si program LEGUMES v módu tlakového hrnce. Nastavila jsem čas 15 minut a zapnula hrnec.
Mezitím jsem si očistila všechnu zeleninu, nakrájela ji na hranolky a rozložila na plech. Zeleninu jsem zakápla olivovým olejem, osolila a vložila do trouby na 200 C. Pekla jsem ji, dokud nebyla měkká. To zabere přibližně půl hodiny.
Uvařený hrách jsem nechala chvilku vychladnout a dala jsem ho do nádoby od mixéru THE SUPER Q™ od značky SAGE. Společně s vodou, která v hrnci zůstala. Mixovala jsem ho na program MIX jednu minutu.
Konzistenci hrachové kaše jsem nechala řidší, protože po vychladnutí kaše ještě výrazně zhoustne.
Vychladlou kaši i zeleninu jsem nakrabičkovala do krabiček na jednotlivé porce. Doplnila jsem ji také o smaženou cibulku a zavřela vzduchotěsným víčkem. Takhle připravené jídlo vydrží v lednici pět dnů. Ideální je mít lednici po celou dobu nastavenou na dva stupně celsia. Nebo na tu nejnižší teplotu.
Pokud chcete více informací k tomu jak krabičkovat koukněte na toto video – https://youtu.be/tWauB8Otlo0?si=m1ctrhcEXxPYkMMq
Jak jsem recept na hrachovou kaši připravovala do krabiček se můžeš podívat tady.