Co s těmi luštěninami pořád mám? 😀 No dobrá otázka… prostě luštěniny zbožňuju a poslední dobou jim dávám přednost před masem :). Hlavně ve své výzvě Zdravě do plavek, kterou jsem si pro sebe přizpůsobila jako úplně veganskou jsou nepostradatelné.
Tahle kombinace je výborná, a když do polévky přidáte trochu Madraského kari… polévka krásně připomene chutě Orientu 🙂
Hrachová polévka
4 porce | příprava: 30 minut | SNADNÉ
- 200 g žlutého půleného hrachu
- 5 rajčat
- 1 lžička saturejky
- 1 lžička madraského kari
- 800 ml vody
- sůl
Hrách si pořádně propláchnu pod tekoucí vodou a dám ji do kastrólu, kam přidám i pokrájená rajčata na menší kousky, koření a vodu. No a polévku teď už jen nechám vařit. Jakmile je hrách měkký, polévka je hotová. Nakonec ji stačí dochutit jen solí.
Tip: Pro zvýraznění rajčatové chuti v polévce, můžete přidat i trochu rajského protlaku – ale nejdříve koukněte na jeho složení 😉 – nejlépe, aby obsahoval pouze rajčata a mořskou sůl. Takový kupuji v Bille – je přímo pod privátní značkou Billa.
[…] Slušný popis receptu […]