Co s těmi luštěninami pořád mám? 😀 No dobrá otázka… prostě luštěniny zbožňuju a poslední dobou jim dávám přednost před masem :). Hlavně ve své výzvě Zdravě do plavek, kterou jsem si pro sebe přizpůsobila jako úplně veganskou jsou nepostradatelné.

Tahle kombinace je výborná, a když do polévky přidáte trochu Madraského kari… polévka krásně připomene chutě Orientu 🙂

 

Hrachová polévka

4 porce | příprava: 30 minut | SNADNÉ

  • 200 g žlutého půleného hrachu
  • 5 rajčat
  • 1 lžička saturejky
  • 1 lžička madraského kari
  • 800 ml vody
  • sůl

 

Hrách si pořádně propláchnu pod tekoucí vodou a dám ji do kastrólu, kam přidám i pokrájená rajčata na menší kousky, koření a vodu. No a polévku teď už jen nechám vařit. Jakmile je hrách měkký, polévka je hotová. Nakonec ji stačí dochutit jen solí.

Tip: Pro zvýraznění rajčatové chuti v polévce, můžete přidat i trochu rajského protlaku – ale nejdříve koukněte na jeho složení 😉 – nejlépe, aby obsahoval pouze rajčata a mořskou sůl. Takový kupuji v Bille – je přímo pod privátní značkou Billa.