
Hrstková polévka – další hustá a výborná polévka k snídani. Udělala jsem ji tak, aby byla opravdu na hrsti :). Je trochu zdlouhavější na přípravu a musíte s ní dopředu počítat, ale výsledek je geniální :).
Polévka také spadá i do mé výzvy Zdravě do plavek.
Hrstková polévka
4 porce | příprava: 20 minut + 4 hodiny máčení + 1 hodina vaření | SNADNÉ
- 1 hrst červených fazolí
- 1 hrst bílých fazolí
- 1 hrst zeleného hrachu
- 2 hrsti čočky
- 1 cibule
- 4 lžíce Ghí
- 2 mrkve
- kousek celeru
- 1 a čtvrt litra vody
- nové koření, bobkový list
- 1 lžička majoránky
- sůl
Bílé a červené fazole spolu s hrachem je potřeba namočit dopředu. Minimálně na 4 hodiny, ideální je to přes noc :). Druhý den namočené luštěniny pořádně propláchnu pod tekoucí teplou vodou a nechám okapat. Mezitím si na Ghíčku osmahnu cibulku, po chvilce přidám mrkev i celer a pokračuji v opékání. Když zelenina krásně voní a chytá barvu přihodím všechny luštěniny a zaleju je vodou. Do hrnce dám také všechno koření, zlehka osolím a nechám luštěniny pomalu hodinu vařit. Kdyby se vám zdálo, že se voda hodně vyvařila a je jí málo, klidně trochu přilejte.
Polévka je hotová, pokud jsou všechny luštěniny na skus měkké :). Pak už stačí pouze dosolit dle chuti.
Dobrý den,
co je prosím Ghí a , kde je možné koupit ?
děkuji za odpověď
Pěkný den, ghí je přepuštěné a přefiltrované máslo. Dá se koupit ve farmářských obchůdcích a nebo si jej můžete udělat jednoduše doma :). Jak udělat ghí doma určitě najdete na internetu :).