Tak jsou tady  – asi ty nejjednodušší kokosky jaké jsem kdy dělala…

Popravdě, měla jsem v plánu udělat úplně jiné, ale zjistila jsem, že po upečení nedržely přisobě, pokud v nich nebyla hromada cukru…. Tady není přidaný cukr žádný :)) a vsadím se, že všechny suroviny na kokosky máte doma ;).

Tento recept jsem ještě testovala před jeho natáčením a musím říct, že pokaždé celý byt voněl karamelem a jablkem… absolutně to nechápu, ale byla to úžasná vůně.

Kokosky

cca 30 ks | 15 minut + pečení | SNADNÉ

  • 170 g jablečného pyré 
  • 80 g mandlové mouky
  • 100 g kokosu (nejlépe kvalitního bio kokosu, který není zbavený tuku – jinak budou kokosky suché)
  • čokoláda na ozdobu – nemusí být

Všechny suroviny smíchejte dohromady a tvarujte jednotlivé kokosky na plech vyložený pečícím papírem. 

Těsto můžete rovnou ochutnat. Přeci jen není tak sladké jako tradiční cukroví. Jestli na tom trváte, můžete přidat trochu nějakého tekutého sladidla.

Dejte do vyhřáté trouby na 170 °C a pečte přibližně 15-20 minut. Pokud máte horkovzdušnou troubu, můžete péct 15 minut na 150 °C s horkovzduchem.

Hotové kokosky nechte vychladnout. Můžete je ozdobit ještě rozpuštěnou čokoládou.

Kokosky skladujte v lednici uzavřené nejlépe ve vzduchotěsné nádobě. Takto vydrží maximálně 14 dnů.

Postup na výborné kokosky nakoukejte ve videu. 😉