Tak jsou tady – asi ty nejjednodušší kokosky jaké jsem kdy dělala…
Popravdě, měla jsem v plánu udělat úplně jiné, ale zjistila jsem, že po upečení nedržely přisobě, pokud v nich nebyla hromada cukru…. Tady není přidaný cukr žádný :)) a vsadím se, že všechny suroviny na kokosky máte doma ;).
Tento recept jsem ještě testovala před jeho natáčením a musím říct, že pokaždé celý byt voněl karamelem a jablkem… absolutně to nechápu, ale byla to úžasná vůně.
Kokosky
cca 30 ks | 15 minut + pečení | SNADNÉ
- 170 g jablkového pyré (rozmixujte klidně čerstvé jablko)
- 80 g mandlí (jemně mletých)
- 100 g kokosu (nejlépe kvalitního bio kokosu, který není zbavený tuku – jinak budou kokosky suché)
- čokoláda na ozdobu – nemusí být
Postup na výborné kokosky nakoukejte ve videu. 😉
Dobrá rada, nedělejte to! Základní problém je už ten, že kulička nedrží a sype se! Dále je to jak se říká nemastné neslané, zbytečná práce, lituju, že jsem se do toho dala…Renáta
Pěkný den Renato,
to mě moc mrzí, že se kokosky nepovedly. Chci se zeptat, jaký kokos jste použila? Pokud jste pekla z běžného kokosu, tak výsledek může být ten, že jsou kokosky suché a nijaké. Na tento recept je opravdu potřeba koupit kvalitní kokos – třeba country life – tak jak zmiňuji pod videem i tady v receptu. Kdy je kokos strouhaný nahrubo, obsahuje více tuku, díky kterému kokosky drží a taky daleko lépe chutnají.
Udělala jsem to přesně podle receptu a kokosky byly výborné.Helena
To mám obrovskou radost :)).
[…] Kokosky | pouze ze 3 věcí […]
Recept vypada skvele, mam kvalitni kokos, jdu na to. Jen dotaz prosim – z ceho pochyti kokosky nejakou sladkost, pouze z tech jablek? Co kdyz pridam treba trochu medu nebo cekankoveho sirupu – nezkoušel nekdo – nepokazi to strukturu nebo podobne?
Asi bych volila raději med. Ten pomůže těsto držet ještě více pohromadě. S čekankovým sirupem nemám zkušenost. Jinak kokosky jsou sladké z jablek a z kokosu. Je to pro ty, co jsou už zvyklí málo sladit. Nicméně medem se nic zkazit nemůže :). Jen pozor na jeho množství. Přidala bych max. lžíci. Uvidíte, jak se těsto bude chovat.