Ráda vařím o víkendu složitější recepty, se kterými si můžu vyhrát a zkoušet něco nového. Vytáhla jsem po dlouhé době recept na Královské lasagne, který je opravu mňamkový. Kořenová zelenina, slanina a sýr dohromady tvoří báječnou kombinaci.

Lasagne jsme snědli s takovou chutí, že jsem se rozhodla recept natočit a předat ho dál. V podstatě není nijak složitý, jen proces je trochu delší 🙂

Určitě doporučuji si maso doma umlít, pak přesně víte, co do mletého masa dáváte. Mě kupované mleté maso nikdy nechutnalo, je hodně tučné a většinou divně smrdí. Nedej bože, když v něm jsou nějaké tvrdé kousky. Výsledné jídlo je tedy výrazně lepší s doma umletým masem :).

Tak jdeme na to!

!!Na tento recept si připravte tu největší pánev co máte!!

Ingredience

  • 500 g mletého masa (já si umlela vepřovou kýtu)
  • 2 lžíce másla
  • 3 lžičky soli
  • lžička provensálského koření
  • 1 cibule
  • 3 petržele
  • 4 mrkve
  • 1 rajčatový protlak
  • 3 lžíce hořčice
  • 300 ml vody (doporučuji přilévat do směsi postupně)
  • 9 plátků lasagní (podle velikosti formy)
  • 100 g anglické slaniny
  • 200 g sýr Eidam

Celý postup ve videu 🙂