Ráda vařím o víkendu složitější recepty, se kterými si můžu vyhrát a zkoušet něco nového. Vytáhla jsem po dlouhé době recept na Královské lasagne, který je opravu mňamkový. Kořenová zelenina, slanina a sýr dohromady tvoří báječnou kombinaci.
Lasagne jsme snědli s takovou chutí, že jsem se rozhodla recept natočit a předat ho dál. V podstatě není nijak složitý, jen proces je trochu delší 🙂
Určitě doporučuji si maso doma umlít, pak přesně víte, co do mletého masa dáváte. Mě kupované mleté maso nikdy nechutnalo, je hodně tučné a většinou divně smrdí. Nedej bože, když v něm jsou nějaké tvrdé kousky. Výsledné jídlo je tedy výrazně lepší s doma umletým masem :).
Tak jdeme na to!
!!Na tento recept si připravte tu největší pánev co máte!!
Ingredience
- 500 g mletého masa (já si umlela vepřovou kýtu)
- 2 lžíce másla
- 3 lžičky soli
- lžička provensálského koření
- 1 cibule
- 3 petržele
- 4 mrkve
- 1 rajčatový protlak
- 3 lžíce hořčice
- 300 ml vody (doporučuji přilévat do směsi postupně)
- 9 plátků lasagní (podle velikosti formy)
- 100 g anglické slaniny
- 200 g sýr Eidam
Celý postup ve videu 🙂
Ahoj mas moc krasny blog a hlavne videa. Lasagne zbožňuji jak já tak i můj přítel. Rozhodla jsem se je udelat podle tveho receptu. Vypadaji moc dobře. 🙂
Ahoj, moc děkuji za komentář. Jsem ráda, že jste recept zkusili a chutnal ❤️.
Ahoj, recept i výsledek výborný, dnes jsem vařila a sklidilo to velký úspěch, díky moc za inspiraci 🙂 Jen se chci zeptat, je nějaký fígl na předvaření těch těstovin? Mně se slepily úplně k sobě a pracně jsem je musela pod tekoucí vodou odlepovat, tak nevím… kupovala jsem je v Lidlu. Díky za odpověď.
To jsem ráda, že se recept povedl a jídlo doma chutnalo :). No fígl je asi v tom, mít pořádně veliký hrnec a dostatečné mnéžství vody, plus během vaření míchat a těstoviny od sebe odlepit.