Už je to už sice čtrnáct dní, co jsme se vrátili z Provence, ale pořád tím žiju a nejraději bych se tam hned vrátila. Proto jsem vytvořila i tento jednoduchý recept na úžasně vláčné muffiny, abych si tu Provence trochu připomněla.
Na mém YouTube kanálu je i krátký vlog z Provence. Pokud se chcete mrknout na místa, která jsme tam navštívili, koukněte na video. Vložila jsem ho hned pod videorecept.
Levandulovo-citronové muffiny
11 ks | příprava: 15 minut + pečení | SNADNÉ
- 100 g pohankové mouky
- 100 g jáhlové mouky
- 1 lžička kypřícího prášku (bez fosfátů)
- 1 lžička jedlé sody
- 1 lžíce levandulových květů (můžete celé nebo rozmixované)
- 1 lžička psyllia + 50 ml vody
- 3 lžíce kokosového sirupu (či jiné sladidlo a případně dostaďte dle chuti)
- 40 g kokosového tuku
- cca 130 ml teplé vody
citronová poleva
- dvě lžíce topiokové mouky
- pár kapek citronu
- (pokud chcete lehce přislaďte)
Videorecept s návodem 🙂
Vlog z Provence
[…] Levandulovo-citronové muffiny […]
[…] Levandulovo-citronové muffiny […]
Dobry den, muffiny maji lehce nahorklou chut – muze to byt nekvalitni jahlovou moukou? Dekuji:) Dale mam jeste dotaz „pod carou“. Mate prosim recept na bezlepkovy chleb? Ja umim jen hodne seminkovy a chtela bych neco, co se blizi klasickemu chlebu. Moc dekuji!
Pěkný den, je více variant, může to být mouka a nebo to můžou být i levandulové květy. Ty můžou mít také lehce nahořklou chuť.
Jinak bezlepkový chléb mám určitě v plánu udělat co nejdříve. Doufám, ještě letos bych ho snad stihla :D. Zatím jej testuju a zkouším, ráda bych, aby byl kváskový a né z droždí.