Aquafaba je pro mě surovina, se kterou mě baví experimentovat. No a na sušenky mám zálusk už dlouho, takže nebylo zbytí a já se pustila do lískooříškových sušenek. Doma mají takový úspěch, že jsem sušenky dělala už 3x. Jsou jen lehounce sladké, ale přitom plné chuti oříšků, proto jsou skvělé ke kávě nebo čaji.
Určitě vyzkoušejte, recept není nijak složitý.
Lískooříškové sušenky
1 plech | příprava: 20 minut + pečení | SNADNÉ
- 150 g aquafaby (můžete si ji udělat doma nebo použít cizrnovou vodu z plechovky)
- 30 g kokosového cukru
- 70 g pohankové mouky
- špetka mletého badyánu
- špetka skořice
- půl lžičky sody
- 50 g lískových oříšků (jemně mletých)
- 20 g kvalitního kokosu
Celý postup mám proc vás ve videoreceptu.
Čím nahradím: 150 g aquafaby (můžete si ji udělat doma nebo použít cizrnovou vodu z plechovky)??
Aquafabu zkuste nahradit jedním vejcem z volného chovu a pak přidat do těsta podle potřeby nějakou tekutinu, třeba vodu, nebo jablečné pyré – něco co těsto trochu naředí. 😊