Kokosem jsem na letošním cukroví nešetřila. Dá se s ním krásně pracovat a vykouzlit spoustu výborného cukroví v raw kvalitě.

Malinové bounty kuličky cca 30 ks

  • 200 g kokosu
  • 1 lžíce kokosového tuku
  • 20 g lyofilizovaných malin
  • 100 g kešu
  • 2 lžíce medu (či jiného sladidla)
  • 50 g kokosu (přidáme po rozmixování)
  • čokoláda na obalení, sušené maliny a kokos na dozdobení

Do nádoby od mixéru si dám sušený kokos (ideálně bio kokos, který není odtučněný). Můžete použít i kokosové plátky, protože vše budeme mixovat. Ke kokosu přidám kokosový tuk, sušené maliny, kešu ořechy a med. Vše v mixéru rozmixuji do kaše. K rozmixované směsi přidám strouhaný kokos a dám směs do lednice ztuhnout.

Ze ztuhlé směsi se dají krásně tvarovat kuličky, které namočím do čokolády a dozdobím kokosem nebo kousky sušených malin.

Cukroví skladuji v lednici ve vzduchotěsně uzavřené nádobě, kde vydrží bez problému 14 dnů.