Kokosem jsem na letošním cukroví nešetřila. Dá se s ním krásně pracovat a vykouzlit spoustu výborného cukroví v raw kvalitě.
Malinové bounty kuličky cca 30 ks
- 200 g kokosu
- 1 lžíce kokosového tuku
- 20 g lyofilizovaných malin
- 100 g kešu
- 2 lžíce medu (či jiného sladidla)
- 50 g kokosu (přidáme po rozmixování)
- čokoláda na obalení, sušené maliny a kokos na dozdobení
Do nádoby od mixéru si dám sušený kokos (ideálně bio kokos, který není odtučněný). Můžete použít i kokosové plátky, protože vše budeme mixovat. Ke kokosu přidám kokosový tuk, sušené maliny, kešu ořechy a med. Vše v mixéru rozmixuji do kaše. K rozmixované směsi přidám strouhaný kokos a dám směs do lednice ztuhnout.
Ze ztuhlé směsi se dají krásně tvarovat kuličky, které namočím do čokolády a dozdobím kokosem nebo kousky sušených malin.
Cukroví skladuji v lednici ve vzduchotěsně uzavřené nádobě, kde vydrží bez problému 14 dnů.