Marmeládu dělám moc ráda ať je z jakéhokoliv ovoce. Ještě raději si hraju s různými způsoby přípravy marmelády. Nadchlo mě, že si můžu svou oblíbenou marmošku udělat i bez cukru a hlavně bez chemie.

Vyzkoušela jsem na marmeládu i citrusový pektin, ale konzistence marmelády mi tak nevyhovovala, jako s agarem.

Tento recept je neutrální, je v podstatě jedno jaké ovoce použijete :).

 

Jahodová marmeláda

7 skleniček | příprava: 30 minut + očištění ovoce | SNADNÉ

  • 2 kg jahod (jiného ovoce)
  • 15 g agaru (agar dejte rovnou k povařeným jahodám nebo ho rozmíchejte v troše vody)
  • vanilkový lusk (pokud chcete jahody ještě něčím zpestřit)

 

Tip: Marmeláda je tak sladká, jak je sladké samotné ovoce. Pokud budete chtít mít marmeládu přeci jen sladší, tak vybírejte pečlivě jaký přidaný cukr zvolíte.

Postup jak si udělat vlastní zdravou marmeládu je ve videu.