Obrácený koláč s hruškami

Miluju jednoduché, ale přesto efektní dobroty. Obrácený koláč je jedním z nich. Jelikož se blíží podzim, není nad to, vyzbrojit se podzimním receptem, který zahřeje po studené procházce :).

Povedlo se mi sehnat výborné hrušky, takže koláček je hruškový, avšak použijte jakéhokoliv ovoce, které zrovna doma máte, nebo to své nejoblíbenější :).

Tip: Koláček se dá udělat i v plné veganské verzi. Když uděláte karamel z cukru nebo použijete nějaký jiný sirup. Já zvolila med, jelikož mě s ním teta zásobuje. A čím uctít práci včelek nejlépe, než přípravou výborného koláče?

 

Obrácený koláč s hruškami

1 koláč | příprava: 30 minut + 25 minut v troubě | SNADNÉ

  • 2 lžičky psyllia + 100 ml vody
  • 150 g pohankové mouky
  • 70 g jáhlové mouky
  • 2 lžičky kypřícího prášku bez fosfátů (s vinným kamenem)
  • 3 lžíce agávového sirupu (nebo jiného sladidla)
  • cca 200 ml vody
  • tuk na vymazání formy na koláč
  • 2 hrušky (přibližně 0,5 cm plátky)
  • 100 g medu
  • 50 g vlašských ořechů
  • 1 lžička skořice

 

Postup ve videu 🙂