Miluju jednoduché, ale přesto efektní dobroty. Obrácený koláč je jedním z nich. Jelikož se blíží podzim, není nad to, vyzbrojit se podzimním receptem, který zahřeje po studené procházce :).
Povedlo se mi sehnat výborné hrušky, takže koláček je hruškový, avšak použijte jakéhokoliv ovoce, které zrovna doma máte, nebo to své nejoblíbenější :).
Tip: Koláček se dá udělat i v plné veganské verzi. Když uděláte karamel z cukru nebo použijete nějaký jiný sirup. Já zvolila med, jelikož mě s ním teta zásobuje. A čím uctít práci včelek nejlépe, než přípravou výborného koláče?
Obrácený koláč s hruškami
1 koláč | příprava: 30 minut + 25 minut v troubě | SNADNÉ
- 2 lžičky psyllia + 100 ml vody
- 150 g pohankové mouky
- 70 g jáhlové mouky
- 2 lžičky kypřícího prášku bez fosfátů (s vinným kamenem)
- 3 lžíce agávového sirupu (nebo jiného sladidla)
- cca 200 ml vody
- tuk na vymazání formy na koláč
- 2 hrušky (přibližně 0,5 cm plátky)
- 100 g medu
- 50 g vlašských ořechů
- 1 lžička skořice
Postup ve videu 🙂