Nohy v teple a v ruce horké kakao, to je podle mého výborný lék na podzimní počasí. Vytvořila jsem 3 varianty na zdravé, oříškové kakao, které je bez laktózy (takže veganské) a bez cukru. 😉 Kakao je dochucené i kořením.

Při vymýšlení receptů jsem hledala ty nejlepší chutě a zkoušela různé varianty a druhy koření, které jsem našla doma. Tady máte ty tři (za mě) nejlepší. 😀

Pokud vás zajímá mixér, který doma používám, je to Perfect Smoothie Vitality.

 

Lískooříškové kakao

2 hrníčky | příprava: 10 minut + máčení ořechů | SNADNÉ

  • 50 g lískových ořechů (namočených přes noc)
  • 5 datlí
  • 400 ml vody
  • 1 vrchovatá lžíce kakaa (já použila z nepražených bobů)
  • špetka skořice

 

Mandlové kakao

2 hrníčky | příprava: 10 minut + máčení ořechů | SNADNÉ

  • 50 g mandlí (namočených přes noc)
  • 5 datlí
  • 400 ml vody
  • 1 vrchovatá lžíce kakaa (já použila z nepražených bobů)
  • špetka mletého badyánu

 

Kakao z vlašských ořechů

2 hrníčky | příprava: 10 minut + máčení ořechů | SNADNÉ

  • 50 g vlašských ořechů (namočených přes noc)
  • 5 datlí
  • 400 ml vody
  • 1 vrchovatá lžíce kakaa (já použila z nepražených bobů)
  • špetka kardamomu

 

Postup jak si připravit výborné a zdravé kakao máte ve videu. 😉