Pečený čaj dělala moje babička a já jsem si na něj před pár dny vzpomněla. Milovala jsem ho! Je plný ovoce s příjemnou vůní skořice a badyánu, s jemnou chutí rumu.

Pečený čaj můžete péct v troubě na plechu, přibližně tak na 180-200°C asi tak 45 minut – záleží na množství ovoce.

 

Jak na pečený čaj v domácí pekárně?

Já jsem se pustila do přípravy pečeného čaje v domácí pekárně a rovnou jsem otestovala zapůjčenou pekárnu od Panasonic. Použila jsem tedy 800 g ovoce a zvolila jsem program „kompoty“ a nechala ho běžet 1 h 10 m.

 

Pečený čaj můžete udělat z jakéhokoliv ovoce, takže se nebojte experimentovat.

 

Pečený čaj

2 skleničky | příprava 15 minut + pečení | SNADNÉ

  • 800g ovoce z toho je:
  • 150 g mražených borůvek
  • 1 pomeranč
  • 3 švestky
  • 1 jablko
  • 1 hruška
  • 3 lžíce rumu
  • kousek skořice a menší badyán

 

Celý postup mám pro vás ve videoreceptu.