
Pečený čaj dělala moje babička a já jsem si na něj před pár dny vzpomněla. Milovala jsem ho! Je plný ovoce s příjemnou vůní skořice a badyánu, s jemnou chutí rumu.
Pečený čaj můžete péct v troubě na plechu, přibližně tak na 180-200°C asi tak 45 minut – záleží na množství ovoce.
Jak na pečený čaj v domácí pekárně?
Já jsem se pustila do přípravy pečeného čaje v domácí pekárně a rovnou jsem otestovala zapůjčenou pekárnu od Panasonic. Použila jsem tedy 800 g ovoce a zvolila jsem program „kompoty“ a nechala ho běžet 1 h 10 m.
Pečený čaj můžete udělat z jakéhokoliv ovoce, takže se nebojte experimentovat.
Pečený čaj
2 skleničky | příprava 15 minut + pečení | SNADNÉ
- 800g ovoce z toho je:
- 150 g mražených borůvek
- 1 pomeranč
- 3 švestky
- 1 jablko
- 1 hruška
- 3 lžíce rumu
- kousek skořice a menší badyán
Celý postup mám pro vás ve videoreceptu.
Vynikajúci recept,, chutný,aromatický,ja som pridala vírivky, vďaka