Perník je asi můj neoblíbenější koláč… nebo dá se mu vůbec říkat koláč?

No prostě perník miluju, a proto jsem už hodně dlouho plánovala tenhle recept.

 

Perník

nádoba 18 x 25cm | příprava: 15 minut + pečení | SNADNÉ

  • 150 g jáhlové mouky
  • 100 g pohankové mouky
  • 50 g kokosové mouky
  • 1 lžička jedlé sody
  • půl lžičky perníkového koření
  • 2 lžíce kakaa
  • 350 ml teplé vody
  • 3 lžíce sladidla
  • 30 g kokosového tuku
  • 50 g rozinek
  • 50 g vlašských ořechů

Tip: Perník můžete, jako já, po vychlazení ještě potřít domácí marmeládou a polít rozpuštěnou vysokoprocentní čokoládou.

 

Mrkněte na videorecept. 🙂