Pikantní dýně s arašídy… no pojmenovávání receptů mi prostě dělá problém. Nikdy nevím, jak jídlo vhodně pojmenovat, protože to pro mě není prioritní. Důležité je, jak to chutná :D… no a tohle je fakt pecka!

Recept vznikl improvizací, chtěla jsem něco s dýní a s výrazným kořením. Nakonec je to veliká bašta a když jídlo zakápnete šťávou z citronu… hmmm….. to se nedá ani popsat – to prostě musíte zkusit!

 

Pikantní dýně s arašídy

4 porce | příprava: 15 minut + 40 minut v troubě | SNADNÉ

  • 300 g rajčatového pyré
  • 4 lžíce olivového oleje
  • sůl
  • 2 lžičky madraského kari
  • 3 cm čerstvého zázvoru
  • půl lžičky skořice
  • zelená paprika
  • dýně Hokaido (půlka – cca 600 g)
  • máslová dýně (půlka – cca 400 g)
  • 100 g pražených, nesolených arašídů (namixovaných na jemno)
  • 250 ml vody
  • 500 g fazolí uvařených předem nebo z konzervy

 

Poznámka: Dýně jsem použila dvě, protože jsem spotřebovala zbytky, co jsem měla doma. Ale můžete jídlo udělat jen z jedné máslové dýně či Hokaido. 🙂

Arašídy jsem rozmixovala ve svém pomocníkovi –  G21 Perfect Smoothie Vitality

 

Postup ve videonávodu: