Pikantní dýně s arašídy… no pojmenovávání receptů mi prostě dělá problém. Nikdy nevím, jak jídlo vhodně pojmenovat, protože to pro mě není prioritní. Důležité je, jak to chutná :D… no a tohle je fakt pecka!
Recept vznikl improvizací, chtěla jsem něco s dýní a s výrazným kořením. Nakonec je to veliká bašta a když jídlo zakápnete šťávou z citronu… hmmm….. to se nedá ani popsat – to prostě musíte zkusit!
Pikantní dýně s arašídy
4 porce | příprava: 15 minut + 40 minut v troubě | SNADNÉ
- 300 g rajčatového pyré
- 4 lžíce olivového oleje
- sůl
- 2 lžičky madraského kari
- 3 cm čerstvého zázvoru
- půl lžičky skořice
- zelená paprika
- dýně Hokaido (půlka – cca 600 g)
- máslová dýně (půlka – cca 400 g)
- 100 g pražených, nesolených arašídů (namixovaných na jemno)
- 250 ml vody
- 500 g fazolí uvařených předem nebo z konzervy
Poznámka: Dýně jsem použila dvě, protože jsem spotřebovala zbytky, co jsem měla doma. Ale můžete jídlo udělat jen z jedné máslové dýně či Hokaido. 🙂
Arašídy jsem rozmixovala ve svém pomocníkovi – G21 Perfect Smoothie Vitality
Postup ve videonávodu: