Pohankové lečo dělal Vašík.
Ten den mi nebylo moc dobře a tak se ujal večeře. Musím uznat, že se mu to povedlo, takže mi recept sepsal a já vám ho tímto předávám ;). Lečo – jak to nazval má výbornou chuť a provensálské koření tomu dává úplně jiný rozměr.
Je super, když doma máte někoho, kdo vás podporuje v takových výzvách jako je Zdravě do plavek ;).
Pohankové lečo
4 porce | příprava: 45 minut | SNADNÉ
- 4 lžíce zdravého tuku
- 2 cibule
- 4 papriky
- 6 rajčat
- 1 cuketa
- 3 stroužky česneku
- sůl a pepř
- půl lžičky provensálského koření
- půl lžičky majoránky
- lžička sladké papriky
- 1 hrnek pohanky lámanky (uvařené zvlášť)
Pohanku si dejte vařit zvlášť, trvá jí to asi 15 minut. Mezitím si na veliké pánvi rozehřejte tuk a orestujte cibule, lehce dozlatova. Pak přihoďte papriky a restujte dál a nakonec rajčata a cuketu na malé kousky. Přidejte koření a nechte zeleninu pěkně pod pokličkou podusit. Nakonec už jen vmíchejte uvařenou pohanku a vše dochuťte solí 🙂
Výborný, rychlý, jednoduchý a hlavně zdravý recept :D. Já toho svého Vašíka prostě miluju ;).
[…] Pohankové lečo […]