Pohankové lečo dělal Vašík.

Ten den mi nebylo moc dobře a tak se ujal večeře. Musím uznat, že se mu to povedlo, takže mi recept sepsal a já vám ho tímto předávám ;). Lečo – jak to nazval má výbornou chuť a provensálské koření tomu dává úplně jiný rozměr.

Je super, když doma máte někoho, kdo vás podporuje v takových výzvách jako je Zdravě do plavek ;).

 

Pohankové lečo

4 porce | příprava: 45 minut | SNADNÉ

  • 4 lžíce zdravého tuku
  • 2 cibule
  • 4 papriky
  • 6 rajčat
  • 1 cuketa
  • 3 stroužky česneku
  • sůl a pepř
  • půl lžičky provensálského koření
  • půl lžičky majoránky
  • lžička sladké papriky
  • 1 hrnek pohanky lámanky (uvařené zvlášť)

 

Pohanku si dejte vařit zvlášť, trvá jí to asi 15 minut. Mezitím si na veliké pánvi rozehřejte tuk a orestujte cibule, lehce dozlatova. Pak přihoďte papriky a restujte dál a nakonec rajčata a cuketu na malé kousky. Přidejte koření a nechte zeleninu pěkně pod pokličkou podusit. Nakonec už jen vmíchejte uvařenou pohanku a vše dochuťte solí 🙂

Výborný, rychlý, jednoduchý a hlavně zdravý recept :D. Já toho svého Vašíka prostě miluju ;).