
Další recept z mé snídaňové sbírky. Polévku z červené čočky mám ráda, dá se dělat na vícero způsobů (indická, italská, česká) a vlastně záleží jen jaké použijete koření. Mě nejvíce chutná tato varianta.
Polévky k snídani skvěle zasytí na celé dopoledne, vyhnete se pečivu, cukru a dáte tělu vše co potřebuje. A to je super!
Polévka z červené čočky
4 porce | příprava: 20 minut + 15 minut vaření | SNADNÉ
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 cibule
- 1 stroužek česneku
- 1 větší červená paprika
- 2 rajčata
- hrnek červené čočky (půlené)
- lžička saturejky
- půl lžičky kari koření (Madraské kari)
- špetka chilli
- sůl
- 1,25 l horké vody
- 1 lžíce limetkové šťavy
- pažitka na ozdobu
Videonávod