Další recept z mé snídaňové sbírky. Polévku z červené čočky mám ráda, dá se dělat na vícero způsobů (indická, italská, česká) a vlastně záleží jen jaké použijete koření. Mě nejvíce chutná tato varianta.

Polévky k snídani skvěle zasytí na celé dopoledne, vyhnete se pečivu, cukru a dáte tělu vše co potřebuje. A to je super!

 

Polévka z červené čočky

4 porce | příprava: 20 minut + 15 minut vaření | SNADNÉ

  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 1 větší červená paprika
  • 2 rajčata
  • hrnek červené čočky (půlené)
  • lžička saturejky
  • půl lžičky kari koření (Madraské kari)
  • špetka chilli
  • sůl
  • 1,25 l horké vody
  • 1 lžíce limetkové šťavy
  • pažitka na ozdobu

 

Videonávod