Na tuhle dobrotu jsem se hodně dlouho odhodlávala, nevěděla jsem, jak přesně polévku z červené řepy dochutit. Tuhle variantu jsme si doma oblíbili, takže proto ji zařazuji i do svého jídelníčku Zdravě do plavek.

Co jsem se dívala na recepty na internetu, většinou do polévky dávají brambory, těm se ale chci vyhnout, takže jsem tam hodila malý fenykl, který mi zbyl v ledničce a úplně mě překvapil výsledek :).

 

Polévka z červené řepy

4 porce | příprava: 15 minut + vaření: 1 hodina | SNADNÉ

  • 4 lžíce zdravého tuku (já zvolila ghí)
  • 1 větší cibule
  • 1 menší fenykl
  • 3 středně veliké řepy
  • 1 plechovka pokrájených rajčat
  • 800 ml vody
  • půl lžičky saturejky
  • sůl
  • chilli
  • 1 lžíce balzamikového octa
  • kokosové mléko a ořechy na ozdobu

Postup:

Nejprve jsem si osmahla cibulku na tuku a mezitím si nakrájela fenykl na menší kousky. Ty jsem přidala k cibulce a opékala dál. Ztlumila jsem si plotýnku na nižší stupeň. Červenou řepu jsem si očistila a nakrájela na menší kostičky a přidala do kastrolku. K zelenině jsem přidala plechovku rajčat a vše zalila vodou tak, aby byla zelenina ponořená. Přidala jsem koření a nechala polévku pomalu vařit asi hodinku. Uvařenou polévku jsem už jen rozmixovala tyčovým mixérem, dochutila solí a balzamikem a servírovala do misek :). Na polévku jsem si dala trochu kokosového mléka a pár oříšků.

Jednoduché a výborné. Polévka má moc zajímavou chuť. Určitě ji vyzkoušejte a dejte mi vědět, jak chutnala.