Tradiční pracny… hmmm

U nás doma se teda tradičně nedělají, ale já jsem je asi předloni objevila a zamilovala jsem si tu kořeněno – kakaovou chuť. No a o takové cukroví se přeci nemůžu připravit 🙂 Tak tady máte ode mě zdravější  (bezlepkovou a veganskou) verzi na pracny… Musím uznat, že jsou luxusní. 🙂

Pracny

cca 30 ks | příprava: 15 minut + odležení | SNADNÉ

  • 60 g pohankové mouky
  • 40 g kokosové mouky
  • 100 g vlašských ořechů (rozemelte najemno)
  • vrchovatá lžíce kakaa
  • 1/4 lžičky mletého badyánu
  • 1/2 lžičky skořice
  • 1/2 lžičky perníkového koření
  • 40 g kokosového tuku
  • 2 lžíce sladidla (já sladila javorovým sirupem)
  • 4 lžíce mandlového mléka (či jiného rostlinného… vlastně to bude fungovat i s vodou :))

 

Celý postup na výborné, křehké a vláčné pracny máte natočený ve videu. 😉