Jako Velikonoční věnec jsem sáhla po receptu na Kringel. Moc se mi líbí jeho propletení a vrstvení. Nejvíc super je, že vypadá složitě a každého zaujme, přitom je to vcelku jednoduchý recept :).
Doporučuju věnec schovat do druhého dne, krásně se naleží a propojí se chutě.
Z množství v receptu uděláte dva menší věnce :).
TIP: Recept funguje stejně dobře i pouze s celozrnnou špaldovou moukou.
Kringel – Velikonoční věnec
2 věnce | příprava: 30 minut + kynutí: 3 hodiny + pečení: 40 minut | PRACNĚJŠÍ
- 300 g celozrnné mouky
- 300 g bílé hladké mouky
- 1 vejce od šťastné slepičky
- 50 g změklého másla
- kůra z půlky biocitronu
- 1 kostka droždí
- 1 lžíce cukru
- 250 ml mléka
Ořechová náplň
- 300 g vlašských ořechů
- 100 g cukru
- 1 skořicový cukr
Přesný postup uvidíte krásně ve videonávodu :).
[…] Vyválíte si z půlky těsta tenoučkou placku potřete datlovým sirupem a posypete jemně mletými vlašskými ořechy. Seřízněte si jednu stranu a začněte od ní rolovat jako roládu… Další postup jsem v rychlosti nafotila. Nebo se na něj můžete podívat v mém loňském videoreceptu na Kringel. […]