Salát z červené řepy jsem poprvé ochutnala na akci od Panasonic. Naprosto mě nadchnul a doma jsme jej dělali hned několikrát.

Když jsem v rámci spolupráce dostala na vyzkoušení multifunkční mikrovlnnou troubu, musela jsem v ní recept hned vyzkoušet. Červená řepa připravená v páře má příjemně sladkou chuť a je krásně na skus.

Mojí inspirací mi tedy byl recept na Vegan Vinjegret salad.

Musím říct, že salát je výborný jak teplý, tak vychlazený.

 

Salát z červené řepy

4 porce | příprava: 30 minut + 30 minut v páře | SNADNÉ

  • 400 g červené řepy
  • 200 g mraženého hrášku
  • 70 g rozinek
  • 50 g dýňových semínek
  • 50 g slunečnicových semínek
  • sůl
  • 70 g předem namočených kešu ořechů + 100 ml vody
  • 2 lžíce jablečného octa
  • 3 lžíce olivového oleje
  • cca 100 g čerstvé rukoly

Postup na tuhle dobrotu mám pro vás natočený. 🙂