Salát z červené řepy jsem poprvé ochutnala na akci od Panasonic. Naprosto mě nadchnul a doma jsme jej dělali hned několikrát.
Když jsem v rámci spolupráce dostala na vyzkoušení multifunkční mikrovlnnou troubu, musela jsem v ní recept hned vyzkoušet. Červená řepa připravená v páře má příjemně sladkou chuť a je krásně na skus.
Mojí inspirací mi tedy byl recept na Vegan Vinjegret salad.
Musím říct, že salát je výborný jak teplý, tak vychlazený.
Salát z červené řepy
4 porce | příprava: 30 minut + 30 minut v páře | SNADNÉ
- 400 g červené řepy
- 200 g mraženého hrášku
- 70 g rozinek
- 50 g dýňových semínek
- 50 g slunečnicových semínek
- sůl
- 70 g předem namočených kešu ořechů + 100 ml vody
- 2 lžíce jablečného octa
- 3 lžíce olivového oleje
- cca 100 g čerstvé rukoly
Postup na tuhle dobrotu mám pro vás natočený. 🙂